• Home
  • Voeden
  • Borstvoeding

Borstvoeding

Kraam & Co ziet borstvoeding als de beste start. Het bevat alle noodzakelijke voedings- en afweerstoffen die je baby nodig heeft. Onze kraamverzorgsters zijn opgeleid om moeders te begeleiden bij het geven van borstvoeding. Mocht je geen borstvoeding kunnen of willen geven, dan is kunstvoeding een goed alternatief. Onze kraamverzorgsters kunnen je daarin begeleiden.

Tijdens de kraamtijd zal de kraamverzorgende helpen met het aanleggen van de baby aan de borst en alle informatie geven die nodig is om deze periode te laten slagen. Voor veruit de meeste moeders is deze hulp en voorlichting voldoende.

De Borstvoeding-Groeigids

Kraam & Co werkt met de Borstvoeding-Groeigids.  Deze gids is een onderdeel van de serie van 7 delen, die (aanstaande) ouders informatie biedt over de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van hun kind.

Voor uitgebreide  informatie en een kijkje in deze gids verwijzen we je graag door naar www.groeigids.nl

Borstvoedingscertificaat

De World Health Organisation (WHO) en Unicef hebben tien Vuistregels voor borstvoeding opgesteld. Deze wereldwijde organisatie wil daarmee bereiken dat meer vrouwen erin slagen om succesvol borstvoeding te geven. Wij werken daar van harte aan mee. Onze organisatie is in het bezit van het WHO/UNICEF Borstvoedingscertificaat en blijft op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied d.m.v. scholingen en samenwerkingsverbanden met Borstvoedingsorganisaties en lactatiekundigen.

Meer informatie over borstvoeding

Er is  veel informatie te vinden over borstvoeding op internet. Om te voorkomen dat je door ‘de bomen het bos niet meer ziet’  hebben we een selectie gemaakt van sites, die volgens ons de beste en meest actuele informatie geven; 

Als je je zekerder voelt gaat het geven van borstvoeding in de regel  gemakkelijker. Daarom adviseert Kraam & Co om een themabijeenkomsten borstvoeding bij te wonen. Deze worden gegeven door een deskundige op het gebied van borstvoeding. 

Aanmelden themabijeenkomst

Wij adviseren je ongeveer in de achtste maand van je zwangerschap de themabijeenkomst borstvoeding bij jou in de buurt bij te wonen. Uiteraard mag je ook eerder in je zwangerschap naar een themabijeenkomst. 

Vraag informatie bij je verloskundige of in het ziekenhuis.