Tips en info

  • Het kraampakket

Het kraampakket is een doos met medische artikelen die nodig zijn tijdens de bevalling en bij de verzorging na de bevalling. Maar wat zit er nu precies in een kraampakket? Verloskundige Lana de Langen legt dit uit. Bekijk het filmpje hier. (Bron: 24baby.nl)

  • Roken tijdens de zwangerschap

Wanneer je rookt of meerookt tijdens de zwangerschap, loopt de baby grote risico's. Ook heb je zelf meer kans op complicaties.
Over roken en zwangerschap bestaan nog steeds een aantal misverstanden. In deze video wordt uitgelegd waarom dit misverstanden zijn. (Bron: Trimbos)

  • Veilig slapen

Om aankomende ouders te leren hoe ze straks hun baby veilig laten slapen, heeft Veiligheid.nl een filmpje ontwikkeld met de belangrijkste tips op het gebied van veilig slapen. Aan bod komen het bedje, het matras, het bedje opmaken, de slaaphouding, de temperatuur en de slaapplek. Bekijk het filmpje Veilig slapen

  • De GroeiApp: online Groei-dossier van je kind(eren) bijhouden

Wat iedere ouder zich regelmatig afvraagt: groeit mijn kind goed? Gelukkig is dat bijna altijd het geval. Wil je zien hoe je kind groeit? Houd dan online een persoonlijk Groei-dossier van je kind bij. Makkelijk en leuk. Want behalve groeicurves bijhouden, kun je in het groeidossier foto’s uploaden en bewerken, ‘gebeurtenissen’ beschrijven en mijlpalen bijhouden zodat er als vanzelf een soort digitaal babyboek ontstaat. Dit boekje kun je opslaan als pdf, delen via social media, of laten afdrukken. Uiteraard is dit dossier persoonlijk en dus beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bekijk hier hoe het werkt.

  • Steunpunt huilbaby's

,,Je bent net moeder geworden! Wat bijzonder om je kleine wondertje in je armen te mogen sluiten. Wat fijn dat de kraamverzorgster de eerste week met je mee kijkt en je helpt en ondersteunt waar nodig is. Wanneer de kraamverzorgende na een aantal dagen weggaat zullen er momenten zijn waarop je toch nog vragen hebt, je onzeker bent, je het idee hebt dat het nog niet lekker loopt. Stichting Steunpunt Huilbaby's biedt u de gelegenheid om gebruik te maken van Kraam-nazorg. Onze deskundige vrijwilliger kijkt graag met u mee, geeft adviezen, kijkt naar de draagkracht van de ouders en geeft u de kans om vragen te stellen.'' (Bron: Steunpunt Huilbaby's)

  • Ouders lokaal

''Ouders Lokaal (De Ronde Venen) is een platform voor en door ouders en is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen. Ouders Lokaal heeft als doel dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar te praten over opvoeding en tevens ervaringen te delen om zo ook van elkaar te leren. Ouders Lokaal hoopt dat door ouders met elkaar te verbinden er leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden binnen de gemeente. Ouders Lokaal is een samenwerking met het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin).''
Ouders Lokaal kent de o.a. volgende initiatieven:
• Mama Lokaal: wekelijkse ontmoeting voor zwangeren en moeders van jonge kinderen
• Workshops Lokaal: inspireert, informeert en verbindt ouders via workshops en lezingen
• Droom Lokaal: projecten bedacht door en voor ouders (en kinderen)

Keurmerken

  • image001