Intake

Onze consulente neemt in een persoonlijk gesprek je zwangerschap, de aankomende bevalling en kraamtijd met je door. Je kunt jouw wensen en verwachtingen kenbaar maken en bespreken. Zij zal de mogelijkheden toelichten.

Rond week 30 van je zwangerschap nemen wij contact met je op om een afspraak te maken voor het intakegesprek. Bij het eerste kindje vindt het intakegesprek thuis plaats. De intaker zal het zorgdossier meenemen. Bij het tweede en daaropvolgende kind is de intake veelal telefonisch. (Dit hangt af van waar je verzekerd bent) Bij een telefonische intake wordt het dossier in week 30 opgestuurd. De intake duurt ongeveer 45 minuten.
Mocht je zelf behoefte hebben aan een thuisintake dan kun je dit aangeven.

Tijdens de intake word je door de consulente voorbereid op de kraamperiode en kun je met je vragen bij haar terecht. De volgende punten worden in ieder geval besproken:

  • Persoonlijke omstandigheden
  • Uitleg kraamzorguren (LIP formulier)
  • Borst- en flesvoeding
  • Taken van de kraamverzorgende
  • Kraampakket en uitzetlijst
  • Veiligheid in huis
  • Arbo-check

Tijdens het intake gesprek is er ook voldoende ruimte om je vragen en wensen kenbaar te maken.

Arbo-check

De consulente zal tijdens het intakegesprek de zogenaamde Arbo-check met je doornemen. Zij bespreekt o.a. het verhogen van het bed naar 70 centimeter, stromend water op de verdieping waar de kraamkamer is en hoogte en diepte van de commode (90 / 70 cm). Het doel is dat de kraamverzorgende op een veilige manier en volgens de ARBO-voorschriften haar werkzaamheden kan uitvoeren.

Via Kraam & Co kun je bedklossen, een ondersteek en bijvoorbeeld een douchekruk bestellen. Tijdens de intake zal dit met je worden besproken. De betreffende producten worden, op een datum naar keuze, bij je thuis afgeleverd en weer opgehaald door Medipoint.