Borstvoeding

Borstvoeding

Kraam & Co ziet borstvoeding als de beste start. Het bevat alle noodzakelijke voedings- en afweerstoffen die je baby nodig heeft. Onze kraamverzorgenden zijn opgeleid om moeders te begeleiden bij het geven van borstvoeding.

Tijdens de kraamtijd zal de kraamverzorgende helpen met het aanleggen van de baby aan de borst en alle informatie geven die nodig is om deze periode te laten slagen. Voor veruit de meeste moeders is deze hulp en voorlichting voldoende.

DE BORSTVOEDING-GROEIGIDS

Kraam & Co werkt met de GroeiGids-Borst.  Het boekje Borst is een onderdeel van de serie van 7 delen, die (aanstaande) ouders informatie biedt over de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van hun kind.

Voor uitgebreide  informatie en een kijkje in deze gids verwijzen we je graag door naar www.groeigids.nl

De World Health Organisation (WHO) en Unicef hebben tien Vuistregels voor borstvoeding opgesteld. Deze wereldwijde organisatie wil daarmee bereiken dat meer vrouwen erin slagen om succesvol borstvoeding te geven. Wij werken daar van harte aan mee. Onze organisatie blijft op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied d.m.v. scholingen en samenwerkingsverbanden met Borstvoedingsorganisaties en lactatiekundigen.

MEER INFORMATIE OVER BORSTVOEDING

Er is  veel informatie te vinden over borstvoeding op internet. Om te voorkomen dat je door ‘de bomen het bos niet meer ziet’  hebben we een selectie gemaakt van sites, die volgens ons de beste en meest actuele informatie geven adviseren wij om de site borstvoeding.nl te gebruiken.

www.borstvoeding.nl

Als je je zekerder voelt gaat het geven van borstvoeding in de regel  gemakkelijker.

Wij adviseren je ongeveer in de achtste maand van je zwangerschap de themabijeenkomst borstvoeding bij jou in de buurt bij te wonen. Uiteraard mag je ook eerder in je zwangerschap naar een themabijeenkomst.

Vraag informatie bij je verloskundige of in het ziekenhuis.

LACTATIEKUNDIGEN IBCLC

Wij hebben een lactatiekundig team dat tijdens de kraamperiode langs kan komen ter ondersteuning van de kraamverzorgende. Bij de intake die u tijdens de zwangerschap krijgt wordt er geïnformeerd of u borstvoeding wilt geven en krijgt u informatie over verschillende borstvoeding organisaties.

Een lactatiekundige is een specialist op het gebied van borstvoeding en is gecertificeerd door de International Board of Lactation Consultant Examiners. . Ook na de kraamtijd is het mogelijk een beroep te doen op een lactatiekundige. Via de Nederlands Vereniging van Lactatiekundige kunt u een lactatiekundige vinden in uw postcode gebied.

https://www.nvlborstvoeding.nl/

Hier vind je ook een vergoeding overzicht per zorgverzekeraar. Veel zorgverzekeraars vergoeden een consult van een lactatiekundige.

Borstkolf

Kraam en Co verkoopt en verhuurt borstvoedingshulpmiddelen van Ardo, zoals de verhuur van de Carum borstkolf. Het Servicepunt Borstvoeding is niet alleen voor cliënten van ons bureau. Niet ingeschreven cliënten en cliënten van andere bureaus kunnen ook gebruik maken van onze service.

Servicepunt Borstvoeding

Het Servicepunt Borstvoeding is gevestigd op:

Hollandse Kade 21, Abcoude

Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag is er van 9.00 tot 15.00 uur altijd iemand aanwezig om u te woord te staan en/of te adviseren.

Op overige tijden kan een afspraak gemaakt worden via telefoonnummer: 020 – 600 66 67.

• Multidisciplinaire richtlijn

• Folder WBAA (Werkgroep Borstvoeding

DONORMELK

In het buitenland is het al gebruikelijker om  te vroeg geboren kinderen  moedermelk van melkdonoren te geven. Dit zijn moeders die zelf recent bevallen zijn en een strenge medische keuring en bloedtest hebben ondergaan. Afgekolfde moedermelk die zij overhouden, nadat zij hun eigen kind hebben gevoed, wordt verzameld door de melkbank en aan te vroeg geboren kinderen gegeven die geen eigen moedermelk kunnen krijgen.

De Nederlandse Moedermelkbank is sterk in opkomst.  Om aan de vraag naar donormelk te kunnen voldoen is er behoefte aan nieuwe donoren! Meer informatie over het doneren van moedermelk en de moedermelkbank vind je op de site: www.moedermelkbank.nl

KUNSTVOEDING

Mocht je geen borstvoeding kunnen of willen geven, dan is kunstvoeding een goed alternatief. Onze kraamverzorgsters kunnen je daarin begeleiden.

Er kunnen diverse redenen zijn om te kiezen voor kunstvoeding. Belangrijk is dat je er goed over nadenkt en een weloverwogen keuze maakt. Het is goed om je al tijdens de zwangerschap te verdiepen in (fles)voeding en je keuze te bespreken met je verloskundige. Onze kraamverzorgende zal je ook bij het geven van kunstvoeding alle begeleiding geven die nodig is en je voorlichting geven over de bereiding van de voeding.